Påvirkning og inspirasjon. En overraskende tilbakemelding.


Noen mennesker er flinkere til å gi tilbakemelding enn andre. Jeg opplevde en slik person i dag.

Jeg var på vei gjennom Tjøme sentrum, gående fra Skafferiet og nedover forbi Spar. Der kom en dame ut av en bil. Jeg dro kjensel på henne da hun nikket, men visste ikke hvem det var. Så kom hun mot meg:

 • Jeg må bare fortelle deg noe, begynte hun. – Jeg var på biblioteket her på Tjøme da du holdt et foredrag og snakket om Anna Karenina. Det var så inspirerende at jeg måtte lese den. Først leste jeg den i en gammel oversettelse, så leste jeg den en gang til i en nyere oversettelse. Siden har jeg sett den på teater på Nøtterøy kulturhus og som ballett på operaen i Oslo!
 • 718YYEq7abL
 • Jeg var nesten himmelfallen og utbrøt en eller annen lyd som uttrykk for min overraskelse.
 • Jeg fikk helt dilla, fortsatte hun, – jeg ble så inspirert av det foredraget ditt.Jeg takket henne for at hun hadde tatt kontakt med meg og spurte hva hun het. Det viste seg at vi har felles kjente og visste om hverandre. Jeg syntes jeg hadde sett henne i går på litteraturkveld på Verdens Ende, og det stemte. Jeg ante at hun var en skikkelig leser og spurte om det, og det kunne hun bekrefte, men mente at hun ikke vanligvis leste så mye bra litteratur…
 • movieposter
 • Jøss, tenkte jeg, har noe av det jeg sier, så stor virkning! Og hvis hun ikke hadde sagt det, hadde jeg aldri fått vite det!
 • Leser du mye? Lurte jeg på og tenkte på det nye tidsskriftet jeg hadde i veska siden jeg var ute på tur for å levere ut det nye KULT til utvalgte steder på Tjøme. Det var tid for å ta frem et blad.
 • Har du hørt om dette? Det er kanskje noe for deg? Spurte jeg og holdt opp et eksemplar av KULT.
 • IMG_4495
 • Ja, det leste jeg om i avisa, og så at en som jeg jobber sammen med, er med på det. Det er interessant! Hun tok det og begynte å bla.
 • Hvordan får man tak i det? Spurte hun. Hva koster det?
 • Jeg svarte på begge spørsmål, og hun lurte på om hun kunne kjøpe det av meg der og da, og det kunne hun jo. Dermed ble det salg av enda et eksemplar av KULT på gata denne dagen. Hun ville legge det frem på skolen der hun jobber slik at andre også kunne se det. Fint!
 • Så var vi enige om at arrangementet på Verdens Ende kvelden før, hadde vært fint og at det var bra at stedet kunne brukes til noe slikt også. Jeg var helt rørt etterpå. Tenk at jeg er med på å påvirke og inspirere til at noen faktisk leser en roman som Anna Karenina! Da blir jeg veldig glad og føler at det er ganske meningsfullt å gå ut og snakke for folk. Da har jeg spredd både glede og ny innsikt.
 • Hurra! Og takk for at du fortalte det!
 • Vi skiltes med et hjertelig takk for praten.
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Lokalsamfunnet, Russland. Bokmerk permalenken.

4 svar til Påvirkning og inspirasjon. En overraskende tilbakemelding.

 1. Inese sier:

  Det er jo helt fantastisk, Astrid!!! Jeg ble helt rørt bare av å lese det! 🙂
  Jeg har lest Anna Karenina flere ganger og på 3 språk i min ungdomstid i alder 14-22 år. Men noe av det som ga størst inntrykk var en forestilling på Oslo Nye teater for ca 15 år siden… Ingen kulisser, ingen scenografi, ingenting,bare mennesker med ren talent!! Helt fabelaktig fremføring!!!!!

  • Husker den forestillingen. Så har vi jo alle filmene også. Her er det mye å ta av. Er veldig fornøyd med at jeg inspirerte noen til å lese den. Det hadde jeg ikke ventet. Og at hun kom og sa det. Det må jo være mange år siden jeg holdt det foredraget!

 2. Inese sier:

  Da har hun hatt den inspirasjonen med seg hele den tiden og det er helt fantastisk!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s