På tur til Holmestrand


Når livet ikke tillater lange reiser, får man prøve som best man kan å få litt reisefølelse i eget distrikt. Det er mange steder jeg sjelden er, så det går an å få litt følelse av å være på fremmed jord også her.

IMG_4706

I dag dro jeg på tur med meg selv til Holmestrand. Der kommer søstrene Backer fra. Jeg husker at jeg spilte et stykke av Agathe Backer Grøndal da jeg tok pianotimer hos fru Gjertsen. Det er fin musikk!

Hennes søster Harriet Backer er en av de fineste norske malerne. De kom fra Holmestrand, og her står de på utstilling for å minne oss om deres liv og kunst.

IMG_4707

Søstrene står rett utenfor biblioteket, så det passet bra. De har nettopp abonnert på KULT, så jeg skulle levere dem de to numrene som er kommet i år. En hyggelig bibliotekar satt i informasjonen, og hun var orientert og visste om meg. Hun syntes det var fint at KULT var kommet i gang igjen. Trivelig å høre!

Så ble det tid for lunsj på brygga. Med god utsikt til båtene langs kaia og en følelse av litt sommer ennå satt jeg der og nøt en kyllingsalat. Det er da man føler at man er på tur. Ja, nesten som å være i utlandet!

IMG_4708

Fin solskinnsdag i september i Holmestrand.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til På tur til Holmestrand

  1. Inese sier:

    flott kildring. 🙂

  2. Renate sier:

    For en koselig post! Jeg er glad for at du har begynt å skrive litt her igjen, jeg har virkelig savnet alle skildringene og innsikten din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s