2018 – et engasjert år


slippfest des. 18

Dette beskriver mitt største engasjement dette året: KULT. Som redaktør av tidsskriftet KULT har jeg ikke hatt fritidsproblemer i 2018. Det har vært mye arbeid og mye moro, mange nye venner, interessante samtaler og mange spennende møter med engasjerte mennesker Et høydepunkt var alle gårdsbesøkene i sommer der jeg ble overveldet av alle de entusiastiske menneskene som vil så godt for jorda vår. Skikkelig inspirerende! Nå håper jeg at KULT vil vokse og gro, at mange vil føle seg inkludert og finne noe av interesse der. Med over 400 abonnenter nå håper jeg på hundre til innen sommeren. Det skal bli gøy å fortsette!

IMG_4776

NorBalSam har blitt 25 år. I år har vi hatt vår salgsbod «Du store verden» på 12 markeder og stevner og på den måten solgt masse dukker fra Peru som har gitt mye penger til Qewar prosjektet der indianerkvinner får et anstendig arbeid og en skole bygges opp for barna deres. De armenske kvinnene som hekler dyr har også fått bra med arbeid takket være salget vårt. Vi avsluttet året med et lokalt julemarked på Mellomrød gård på Tjøme. Hyggelig å komme ut i lokalmiljøet også.

Så har Zazjigalka gått sin gang:

IMG_4621

Her har vi et bilde fra sommerens konsert med fem russiske komponister som min gamle elev Olav Stener Olsen tilbød oss. Her blir han intervjuet av Annelita Meinich. Det ble et flott program på radio om vår virksomhet med den russiske foreningen. Vi har hatt flere fine arrangementer og folk kommer fortsatt til foredragene. Vi fikk feiret Turgenevs 200 års dag med Audun Mørch:

IMG_4697

Nytt engasjement det siste året er Norges Fredslag. Vi har møttes hver andre torsdagen i måneden på biblioteket, arrangert Fredskonsert og foredrag med Steinar Bryn på Fredsdagen 21. september og foredrag med Inge Eidsvåg i november. Så ble det også en demonstrasjon 1. desember.

fredskonsert med trio sorella

IMG_4773

På hjemmebane har jeg vært mye på kjøkkenet og laget mye mat. Det nyeste er knekkebrød:

IMG_4755

Andre høydepunkter i året har vært de fire Slippfestene for KULT og Måltidskonserten med Sviskeprinsenes fremføring av oppskrifter på vers med fire retter middag til. Artig!

Den varme sommeren med all vanningen var litt mye av det gode, men det blomstret og grodde fint i hagen.

IMG_4613

IMG_4688

Jeg har også satt stor pris på alle mine turer og de gode middagene. Og så har det vært hyggelig å lage i stand til gjestene vi har hatt. Håper å kunne fortsette med alt dette i det nye året. Gjester er hjertelig velkommen! Til både kaffe og lunsj. Mange nye oppskrifter er blitt prøvd ut. Gøy å bli litt flinkere til å lage mat. Vi har syltet agurker, gresskar, løk og rødbeter, saftet Aronia og solbær, laget medisterkaker og kyllingkaker, laget syltetøy og lært å bruke jordskokk og masse nytt krydder. Godt fornøyd med det.

Er i det hele tatt tilfreds med året 2018. Takk til alle som har bidradd.

kult 3-18

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s