En kulturell sommer er over


Sommeren har vært ideell for kulturopplevelser, og jeg har fått med meg mange av dem i vårt distrikt.

Det begynte med åpninger av utstillinger på Hvasser og Tjøme; Kilen galleri, Galleri Gudem og Gamle Ormelet.IMG_4632

Kilen Galleri

Flotte utstillinger og fullt av folk! Da var sommeren åpnet. Det ble flere besøk her før sommerkroken ble satt på døra tidlig i august (Puh! så tidlig!)

I juli fulgte det på med konserter i både Tjøme kirke med Wolfgang Plagge, i Hvasser kirke med Henrik Syse og musikere med «Filosofi og musikk» og den helt fantastiske konserten «Klassisk ved havet»  med Ada Meinich og musikere. Den førte til at vi nå er en gruppe som arbeider for en oppfølger til neste år som en liten minifestival der ytterst i havgapet med topp musikere! Vi gleder oss.

hvasser kirke

Hvasser kirke

Så var det noe helt annet: Fredholms trio spilte hagekonsert på Skallevold tradisjonen tro. Den herlige og avslappede atmosfæren i den gamle hagen på Skallevold med Prøysen og gamle revysanger for et lydhørt publikum har ærlig fortjent alle de mer enn hundre tilhørerne og er å anbefale for andre til neste år.

11dagfredholms+trio_01-01-Fredholms+trio+4

Fredholms trio

I sommer fikk Tjøme sitt spel! Toråsspelet ble fremført fire kvelder på rad i strålende solskinn og fulle tribuner. Det var en opplevelse! En formidabel innsats fra den unge Hedda Karoline Wigeland Håkegård og hele hennes team. Spent på å se om de klarer å følge det opp til neste år. Fulle hus ble det i alle fall.

Toråsspelet-cover-Visit-Vestfold

Av andre teateropplevelser var enmannsforestillingene til Geirr Johnson, først i Munchs hus i Åsgårdstrand, «Et dikt om livet» basert på Edvard Munchs egne dagboksnotater. Det spilles i det lille «uthuset» der det er plass til 30 tilskuere. Sjarmerende og tankevekkende! Senere så jeg også hans «Den siste polfarer» i bakgården til Bare Barista. Mens regnet skyllet ned fikk vi en refleksjon over livet sett fra gata. Herlig!

Den siste polfarer

Begynnelsen av august bød på «Grønn øy» festival på Tjøme med fantastisk avslutning i Bruddet på Brøtsø med utegudstjeneste og korsang. Enda en ny arena åpnet på øyene.

I slutten av august var det duket for det store høydepunktet med «Litterær hagefest» på Løkken i Tønsberg. Det er et fantastisk arrangement for oss bokelskere. 500 mennesker mingler rundt i denne vidunderlige hagen, det er forfattere og lesere overalt og man kan lytte til bokbad, foredrag og opplesninger fra fem forskjellige scener. Og det holder på hele dagen fra 13.00 til 01.00! Mat er det å få kjøpt og kaffe og kaker også. Været var også med i år, så nå er det en tradisjon. Takk til fantastisk team som får til dette!

hagefest

Når jeg nå legger til konsert på Teie hovedgård med «Jarlsberg vokal», en herlig kvartett med Runa Skramstad i spisse, er det ikke rart at jeg føler meg ladet og klar for en innholdsrik høst med slippfest for KULT og konsert på Gamle Ormelet 2. november med «Dei Nye Kapellanane» i høstmørket med fyr på peisen og varm suppe.

Deilig med høst nå!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s